Török Ferencet Madridban különdíjazták

2004.11.19. 12:08
Török Ferenc Cipők című rövidfilmje nyerte el a zsűri különdíját a 14. Experimental Cinema Week-en Madridban - tájékoztatta az Indexet a Magyar Filmunió.

A zsűri különdíját nyerte el a Cipők című rövidfilmje a 14. Experimental Cinema Week-en (Kísérleti Filmek Hete) Madridban. A november 12 - 19. között megrendezett mustrán 34 film kelt versenyre, melyek Argentínától, Belgiumon át Ausztráliáig képviselték az experimentális filmművészetet.

Török Ferenc kisfilmjével, a fiatal magyar rendezőgeneráció által készített szkeccsfilm, a Jött egy busz... című alkotásban találkozhatott a közönség. Az önálló életre kelt rövidfilm külföldi karrierje a granadai rövidfilm fesztiválon kezdődött idén áprilisban, majd az Uppsala-i mustra hívta meg programjába. A pénteken véget ért madridi filmhéten különdíjával tüntette ki a zsűri. A Szezonnal, Török Ferenc legutóbbi játékfilmjével is volt alkalma találkozni a külföldi közönségnek, nagy sikerrel mutatták be Locarno-ban, Cottbusban, Marosvásárhelyen és a Sevilla-i filmfesztiválon az elmúlt hónapokban.