Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Tarr-kisfilm a New York-i MoMÁban

Index
2004.11.22. 23:42
A szombaton felújítva megnyitott New York-i MoMA (Museum of Modern Art) tizennégy hónapos kiállítást szentel a mozinak. A film 112 évének mindegyikéből bemutat egy alkotást, november 27-én Tarr Béla Prológus című rövidfilmje kerül sorra.

Az első bemutatásra kerülő film az 1932-es Love Me Tonight lesz Maurice Chevalier főszereplésével. Decemberben tűzik műsorra az 1893-as Blacksmithing Scene-t, amelyet Edison cége készített, Soderbergh kultfilmjét 1989-ből, a Szex, hazugság, videót és az Al Pacino rendezésében és főszereplésével készült Richard nyomábant.

A New York- múzeumban 2005 decemberig játékfilmek, dokumentumfilmek, animációk és videók egyaránt bemutatásra kerülnek, november 27-én pedig Tarr Béla kisfilmjét tekinthetik meg az érdeklődők. A Prológust Magyarországon az Európai Unióhoz való csatlakozás alkalmából vetítették a Duna Televízióban. Első alkalommal a 2004-es Filmszemlén mutatta be a rendező a sajtónak.

A Prológus a Visions of Europe elnevezésű, 25 részes nemzetközi filmösszeállítás részeként a dán Zentropa és a ZDF Arte megrendelésére készült. A hat perces, szöveg nélküli kisfilm operatőre Robby Müller, zeneszerzője Vígh Mihály.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.