Böszörményi megy az év utolsó A-kategóriás fesztiváljára

Index
2004.11.29. 13:30
Böszörményi Zsuzsa Mélyen őrzött titkok című filmje kel versenyre a november 30-án kezdődő 28. Kairói Nemzetközi Filmfesztiválon - tájékoztatta az Indexet a Magyar Filmunió.

November 30-án veszi kezdetét az év utolsó A-kategóriás filmversenye, a kairói filmfesztivál. Az egyiptomi fővárosban a világ minden tájáról érkező filmek kelnek versenyre az Arany Piramisért, a fesztivál fődíjáért. Az idei verseny magyar résztvevője Böszörményi Zsuzsa Mélyen őrzött titkok című filmje lesz, mely a budapesti szemlén a legjobb rendezés, a legjobb színésznő (Bagaméri Eszter), a legjobb mellékszereplő (Nagy Ervin), valamint a legjobb producer (Gyarmathy Lívia) díját is elnyerte.

Az Apám beájulna és a Mix című filmeket is bemutatja az egyiptomi főváros A-kategóriás filmfesztiválja november 30 - december 10. között. A fesztiválon az alkotók jelenlétében vetítik a filmeket, a Mélyen őrzött titkokat Böszörményi Zsuzsa és Bagaméri Eszter képviseli, a Mixet Steven Lovy rendező mutatja be az egyiptomi közönségnek.

A nemzetközi zsűri munkájában Can Togay, filmrendező, forgatókönyvíró, színész vesz részt idén Magyarországról, az ítészek elnöke az Olaszországból érkező Carlo Fuscagni, a CineCitta elnöke lesz.