Nagy Sándor hódítása elmaradt

Index, MTI
2004.11.29. 17:40
Nagy Sándor, a hódító című film nem hódított nagyot a hét végén az Egyesült Államokban. Oliver Stone háromórás filmje az ókori zseniális hadvezérről és hódítóról csupán a hatodik lett az amerikai mozik hétvégi kasszasikerlistáján: 13,5 millió dollárért vett rá jegyet a közönség.

Az első helyen Nicolas Cage Nemzeti kincse (National Treasure) áll 33,1 millió dollárral, pedig ez a film már a második hétvégéjét tölti a mozikban, míg Nagy Sándor, a hódítónak ez volt az első weekendje.

Megelőzte az ókori történelmi tablót 24,1 millió dollárral a Hihetetlen család című animációs film, csakúgy mint a Kelekótya karácsony című komédia, aminek ugyancsak ez volt az első hétvégéje az amerikai mozikban, és amelyre péntektől vasárnapig 22,7 millió dollárért váltott jegyet a közönség.

A negyedik helyet megingathatatlanul tartja a Polár Expressz című, karácsonyi témájú rajzfilm 20,1 millió dollárral, az ötödik pedig - három helyet lecsúszva - a kifejezetten gyerekeknek készült The SpongeBob SquarePants Movie.