Cserhalmi és cseh hokibajnokok

Index
2004.12.03. 11:43
A jéghokizós Bajnokok, a Cserhalmi főszereplésével készült Zelary, a Cseh Oroszlán-díjas Unalom Brünnben és Jan Hrebejk új vígjátéka: a Sebbel-lobbal mind az Örökmozgóban lesznek december 3. és 7. között az elmúlt évek legjobb és legsikeresebb cseh filmjeiként.

Az elsőfilmes Marek Najbrt filmjének, a Bajnokoknak a címszereplői a cseh jéghokicsapat világbajnoksági döntőjén izguló falusiak (december 4. és 6.). A Karlovy Vary Filmfesztiválon ez a film aratta a legnagyobb közönségsikert, ugyanis júliusban éppen az EB döntőjekor debütált, és a csehek a filmben nyertek.

Vladimir Moravek első rendezése, a 2003-as Cseh Oroszlán-díjas Unalom Brünnben a morva fővárosban bénázó Mr. és Mrs. Bean kalandjairól készült (december 3-án és 4-én). Az Oscar-díjra jelölt Élet minden áront jegyző Jan Hrebejk Sebbel-lobbal című vígjátékának (december 3. és 6.) több szereplői között illegális indiai emigránsok és rasszista futballrajongó is akad. A Zelary pedig a nyolcvanévesen felfedezett írónő, Kveta Legatova regénye alapján készült, a fiatal cseh főszereplő, Ana Geislerova mellett Cserhalmi György játssza a főszerepet. Az idén külföldi filmek közötti Oscar-díjra jelölt filmet december 5-én és 7-én játssza az Örökmozgó.