Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Félmilliárdos magántőke a magyar filmeknek

Index
2004.12.06. 18:46
A Concorde Rt. a legnagyobb hazai vállalatok csatlakozásával létrehozta az első hazai filmalapot, a Concorde Filmfinanszírozási Alapot, hogy professzionális közvetítői szerepet töltsön be a készülő és finanszírozást igénylő filmalkotások és nyereségesen működő hazai nagyvállalatok között. Kezdetnek 500 millió forinttal támogatja a magyar filmet, ez a tervek szerint 2005-ben kétmilliárdra emelkedik - tájékoztatta az Indexet Palásti G. György, a Capital Communications projektmenedzsere.

A konstrukció a magyar filmgyártást támogató vállalatok számára az adókedvezmény kihasználásának lehetőségét biztosítja, míg a filmkészítőknek nehezen elérhető pénzügyi forrásokhoz kínál hozzáférést. Ezen finanszírozási konstrukció révén 2004 végéig 2,5 milliárd forint összköltségvetésű produkció jut összesen mintegy 500 millió forint értékű támogatáshoz. A jövő évben várhatóan a kétmilliárd forintot is meg fogja haladni a Concorde Filmfinanszírozási Alap által kihelyezett támogatások összege.

A vállalkozás energiáit jelenleg 16 produkció köti le, köztük az Eurimages által támogatott Napkirálynő, amit 100 millió fortinttal támogat a Concorde Rt..

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.