Damon kis szerepért könyörgött

Index
2004.12.07. 16:14

Ocean's Eleven
Ocean's Eleven: Damon és Clooney

Az imdb.com híradása szerint Damon könyörgött az Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét producereinek, hogy minél kevesebb szerepe legyen a George Clooney és Brad Pitt főszereplésével készült akcióvígjátékban. Az ok: a színész szinte egész évben Európában forgatott - először A Bourne-csapdát fejezte be, és közvetlenül ezután kezdte el a munkát az Ocean's Twelve-en.

"Megkértem őket, hogy adjanak kisebb szerepet a második részben, mint amit az Ocean's Elevenben játszottam. Éppen akkor végeztem a Bourne-csapdával és teljesen ki voltam merülve."

Damon kérése süket fülekre talált: az Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét producerei, George Clooney, Jerry Weintraub és Steven Soderbergh ragaszkodtak hozzá, hogy a színész többet szerepeljen, mint amennyit szeretett volna. Clooney így viccelődött: "Matt megjelent és azt mondta, 'Fiúk, megcsináltam ezt a kasszasiker kémsztorit másodszor is, valahogy el kell adnotok nekem ezt az Ocean's Twelve-et.' Nem volt más választásunk, kénytelenek voltunk nagyobb szerepet adni neki."

Az Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét december 23-ától megy a magyar mozikban.