Az operaház fantomja a filmvásznon

2004.12.17. 14:37
Az operaház fantomja eddig is a világ egyik legismertebb figurája volt: először a regény azután az 1986-os West End-i premier óta Andrew Lloyd Webber musicale tette öt kontinens kedvenc rémévé. Most Joel Schumacher rendezett filmet az aranyszívű szörny történetéből - adta hírül az IC Press. A celluloidra tett musical mindent megőriz Webber zenéjéből (sőt a film kedvéért egy új dal is született), és sokat is tesz hozzá.
Emmy Rossum és Gerard Butler
Jelenet a filmből:
Emmy Rossum és Gerard Butler

"A film minden képe ezerszer nagyobb a valóságnál és persze nagszabásúbb bárminél, amit valaha színpadon létre lehetne hozni" - lelkesedett Minnie Driver, aki a vérbő dívát, La Carlottát alakítja. "A színpadhoz képest szinte mindent megváltoztattunk, csak arra figyeltünk, hogy a lényeg ugyanaz maradjon" - egészítette ki Andrew Lloyd Webber.

"Eddig ugyan főleg akciófilmekben játszottam" - nyilatkozta Gerard Butler, az ifjú hősszerelmes, aki a Tomb Raider második részében Angelina Jolie partnerét is alakította -, "de voltam már Drakula és Beowulf is, úgyhogy könnyedén vállaltam most a fantomot. A zenéjének úgysem lehet ellenállni."

Az operaház fantomja 2005. március 17-étől megy majd a magyar mozikban.