Kern András mellett Kovács Lajos is hajléktalant játszik

Index
2004.12.21. 23:28
Kovács Lajos új filmjében, a Csudafilmben vált hajléktalanná Kern András partnereként. Az Argo Balogh Tibije Ragályi Elemér operatőr első rendezésében egy lecsúszott építészt alakít, aki miután kijött a elmegyógyintézetből, kukázásból kezd élni.

#alt#
Kovács Lajos hajléktalant alakít
"Nagyon élveztem a krétai forgatást - mondta Kovács Lajos a Blikknek. - A szakadt ruháinknak köszönhetően számos vicces helyzetbe keveredtünk, hiszen azt gondolták rólunk, hogy igazi koldusok vagyunk. A reptéri étteremből szabályosan kizavartak minket, hogy ne kuncsorogjunk némi betevő falatért és alamizsnáért."

A hatvanéves színész a januárban mozikba kerülő filmben olyan építészmérnököt alakít, aki egy óriási szakmai hibát vét munkája során, ezért kirúgják. Ez pszichikailag annyira megviseli, hogy bolondokházába kerül. Miután kiszabadul az elmegyógyintézetből, az utcára kerül és aluljárókban alszik. Kovácsot a való életben is kezelték már zárt osztályon. "Magam is többször voltam már mélyponton a magánéletben is - vallotta őszintén Kovács -, de szerencsére mindig megtaláltam azt a hangot, amely kivezetett. "