Etyeken készül a Terminátor 4.

Index
2005.01.05. 13:26
Andrew Vajna megaprodukcióval avatja fel a várhatóan jövő januárban filmforgatásra alkalmassá váló "etyeki Hollywoodot". A Blikk megtudta: a producer a Terminátor negyedik részét kívánja az egykori honvédségi rakétabázis területén felépülő gyárban elkészíteni.

Az etyeki Hollywood körüli teendők a kezdetek óta a legnagyobb titoktartás közepette zajlanak, de két dolog már biztosra vehető: a világ legkorszerűbbjének beharangozott műhelyében 2006-ban már forgatják az első filmet. Noha arról nyilvánosan még senki sem beszél, de a Blikk értesülése szerint Andrew Vajna, a világhírű magyar származású producer a Terminátor negyedik részének forgatásával kívánja felavatni a Korda stúdiót. Ez az információ egy, csak a projektbe legbeavatottabbak részvételével megtartott tárgyaláson hangzott el, aminthogy az is, hogy a film ügyében Vajnának csupán egy dilemmája van: ki legyen az időközben kaliforniai kormányzóvá választott Arnold Schwarzenegger utódja?

#alt#

Az Intercom azt a tájékoztatást adta, hogy csak a jövő héten lehet Vajnával kapcsolatba lépni. A település polgármestere, Kálmán Lajos elmondta, hogy egyelőre a beruházás előkészítésének nem látványos tennivalóit végzik. Folynak a szakhatósági engedélyeztetések és készül a terület rendezési terve is. "Az építkezéshez összesen 36 szakhatósági engedélyt kell beszerezni, de nincs ok az aggodalomra" - mondta a polgármester. "Reményeim szerint március 31-ig minden papír meglesz, júniusban kezdődhet az építkezés, novemberben pedig tető alá kerülnek a nagy csarnokok. A 150 millió euróba kerülő Korda Sándor Filmstúdiót egyébként az ilyen feladatokra specializálódott amerikai Bastien And Associates Inc. és Finta József építészstúdiója közösen készíti."