Rotterdamban versenyez a Szezon

Index
2005.01.11. 10:44
A fesztiválévadot nyitó rotterdami mustra műsorán szerepel Török Ferenc, Mundruczó Kornél és Tóth Barnabás alkotása is - tájékoztatta az Indexet a Magyar Filmunió.

A nemzetközi filmszakma által nagyrabecsült rotterdami filmfesztivált idén 34. alkalommal rendezik meg január 26. és február 6. között. A holland fesztivál meglepő és újszerű alkotásokat bemutató "Sturm und Drang" programjába 2005-ben Török Ferenc Szezonját hívták meg. A fiatal rendezőgeneráció közismert alkotójának filmjével Locarnóban találkozott először a külföldi közönség, majd Cottbusban és Sevillában is. A 2004-es közönségdíjas Szezont nemrég vette meg világforgalmazásra a berlini székhelyű MDC Int.

A fesztivál rövidfilm válogatásába a külföldi szemléken nemrég feltűnt Tóth Barnabás nevével is találkozhatunk, Szerelem meg hal című rövidfilmje indul. Az idei rövidfilm válogatás másik magyar meghívottja Mundruczó Kornél Kis Apokrif No. 2 című vizsgafilmje. A fesztivál keretében megrendezett CineMart koprodukciós fórumra is meghívást nyert Mundruczó idén Szent Johanna című filmjével, melynek befejezéséhez keresnek partnereket az alkotók. A több mint 500 benevezett filmprojekt közül idén 47 alkotást hívtak meg a szervezők Hollandiába.