Colin Firth: Felejtsétek el Mr. Darcyt!

2005.01.11. 15:09
A brit színész alig várja, hogy bemutassák a Büszkeség és balítélet című Jane Austen-regény legújabb változatát, amelyben Keira Knightley és Matthew MacFadyen játsszák a főszerepeket. Firth ugyanennek a regénynek az 1995-ös adaptációjában, egy tévésorozatban játszotta el Mr. Darcyt, és ennek köszönhetően vált Anglia ügyeletes szexszimbólumává. Mi több, Helen Fielding az ő alakítása nyomán álmodta meg Bridget Jones szerelmét, Mr. Darcyt, és ezek után már nem csoda, hogy a két Bridget Jones-filmben Firth formálta meg a figurát. Csakhogy a kitűnő színésznek már elege van az állandó darcyzásból - adta hírül a a UIP-Duna.

"Az évek során Mr. Darcy alakja teljesen hozzám nőtt, valóságos púp lett a hátamon" - panaszolja Colin. "Rengeteg más szerepben feltűntem, de Darcy folyton itt van velem, és hiába csinálok akármit, mindig ő kerül előtérbe. Ebből elegem van, felejtsék el őt, elvégre itt van Colin Firth, tessék őt felfedezni!"

Colin Firth legközelebb Emma Thompson oldalán látható a Nanny McPhee című filmben. Sokgyerekes családapát alakít, aki beleszeret gyermekei nevelőnőjébe, és nem is sejti, hogy a derék asszony mágikus képességekkel rendelkezik. A Nanny McPhee-t március 17-étől játsszák a magyar mozik, Büszkeség és balítélet leújabb változatát pedig 2005. októberében mutatják be nálunk.