Film készül a trancsírozós videójátékból

2005.01.11. 15:23
Erősen megosztja a rajongókat, hogy film készül minden idők egyik legnépszerűbb videojátékából, a Doomból. A lövöldözős-trancsírozós akcióhorrort jelenleg Prága mellett forgatják, a rendező a lengyel Andrzej Bartkowiak, aki előbb számos sikerfilm operatőreként szerzett magának hírnevet, majd rendezésre adta a fejét, és e filmjei is szépen hoztak a konyhára. A stáb magvát amerikai színészek és filmesek adják, de a statiszták és a személyzet többi része csehekből áll - adta hírül a UIP-Duna.

A Doom-rajongók elszánt táborában arról folyik a vita, képes-e a film visszaadni a játék komor világának hangulatát, és vállalják-e az alkotók az "ultra violence" üzemmódot, vagyis a teljes brutalitást. (Aki ment már végig egy-egy pályán úgy, hogy kizárólag láncfűrésszel vágott magának utat, az tudja, miről van szó.)

A filmváltozat mindenesetre a történetet illetően hű a játékhoz. Egy távoli bolygón tudósok titkos kísérleteket folytatnak, ám egy végzetes hiba folytán baleset történik, megnyílik egy másik dimenzió kapuja, és démonok lepik el a bázist. A kormány maroknyi tengerészgyalogost küld a helyzet megoldására, akik kénytelenek szembeszállni a szörnyek légióival. A harcosokat a filmben az a Karl Urban vezeti, akit legutóbb A Bourne-csapda hallgatag orgyilkosaként láthattunk.

A Doom hazai bemutatója 2005. augusztusában lesz.