Andrew Lloyd Webber nem sértődős

2005.01.12. 11:32
Emmy Rossum tudja, hogyan kell bánni a híres emberekkel. Amikor tavalyelőtt - tizenhat éves korában - részt vett Az operaház fantomja (The Phantom of the Opera) szereplőválogatásán (melyre Andrew Lloyd Webber New York-i luxuslakásának nappalijában került sor), a kamaszlány azt mondta a mesternek, sajnálja, de sosem látta a világhírű musicalt - őt a komolyabb műfajok érdeklik - adta hírül az IC Press.

Emmy Rossum
Emmy Rossum

Webber szerencsére nem sértődött meg. Azt felelte, ő sem látta még semmiben az ifjú művésznőt, és kifejezetten örül, hogy esetleg olyan színész kapja a szerepet, aki teljesen frissen, befolyásoktól mentesen kezd majd forgatni.

Így is lett. Emmy Rossum elénekelte a darab két nagyáriáját, és megkapta a szerepet Joel Schumacher filmjében. Pedig - igaz, hét éves kora óta a Metropolitan Opera gyerekkórusának volt a tagja - eddig a világ csupán egy prózai szerepből, a Holnaputánból, Jake Gyllenhaal szerelmeként ismerte. Mostantól azonban a fantom szerelmeként fogjuk ismerni - hála annak, hogy Andrew Lloyd Webber nem sértődős típus.

Az operaház fantomját március 17-én mutatják be a magyar mozik.