Közelebb az Oscarhoz

2005.01.14. 13:59

Közelebb!
Roberts, Law, Portman, Owen

Julia Roberts idén közelebb kerül a második Oscar-díjához - adta hírül az IC Press. Ezt jósolják azok a szakmabeliek, akik már látták új filmjét, a Közelebb!-et. A Közelebb! több szempontból is igen merész film. Mike Nichols rendező (aki öt Oscar-jelölése közül az egyiket a Nem félünk a farkastól rendezésével érdemelte ki) négyszemélyes kamaratörténetet forgatott, melyben minden szereplő szupersztár. Roberts mellett Natalie Portman, Jude Law és Clive Owen parádézik a meglehetősen kényes témákkal igen szókimondóan foglalkozó filmben.

Roberts fotóművészt alakít, és ennek kapcsán még a rangos szakmai lap, az American Photo címlapjára is felkerült. Pedig a színésznő a magazinnak adott interjújában bevallotta, hogy a valóságban egyáltalán nem ért a fényképezéshez, és mivel férje, Danny Moder operatőr, így rá hárul a feladat, hogy nemrégiben született gyermekeiket megörökítése.

"Talán most már kell Dannytől vennem néhány leckét" - mesélte a színésznő -, "jó lenne, ha az ikreket én is le tudnám jól lefényképezni. De úgy, mint az a karakter, akit a filmben játszom, soha nem tudok majd fotózni."

A Közelebb! (Closer) február 17-től megy a magyar mozikban.