Piroska
-12 °C
-2 °C

Nem szerepel a Sorstalanság a Berlinálén vetítendő filmek listáján

MTI
2005.01.21. 13:36
Nem szerepel az 55. berlini filmfesztiválon (Berlinale) vetítendő filmek eddig nyilvánosságra hozott listáján a Sorstalanság, az irodalmi Nobel-díjas Kertész Imre művéből készült, Koltai Lajos rendezte film.

Az elmúlt hónapokban voltak olyan hírek, hogy a Sorstalanságot vetítik a Berlinalén, de a filmfesztivál szóvivője az MTI érdeklődésére pénteken azt közölte, hogy ezek a hírek nem a fesztivál vezetőségétől származtak.

A Berlinalét február 10. és 20. között rendezik, a nyitó film a francia Régis Wargnier Man to Man című, francia-brit produkcióban leforgatott filmje lesz. A fesztivált Bill Condon amerikai-német filmjével zárják, a mű Alfred C. Kinseyről a híres amerikai szexológusról szól.

A hivatalos programban 21 film versenyez a Berlinale fődíjaiért, az Arany és az Ezüst Medvékért. Wargnier filmjét a hivatalos programban vetítik, ugyanúgy, mint az orosz Alekszandr Szokurov Nap című, Hirohito japán császárról szóló filmjét. Szokurov ezzel a filmjével trilógiát zár le, az előző részekben Hitler és Lenin alakjával foglalkozott.

Versenyen kívül vetítik a brit Ken Loach, az olasz Ermanno Olmi és az iráni Abbász Kiarosztami filmjét. Az idei berlini filmfesztivál zsűrijének elnöke Roland Emmerich német rendező.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.