Swank és Bening párbaja

2005.01.27. 18:50
Az Oscar-jelölések közzététele idén magyar szempontból különösen érdekes volt, hiszen Annette Bening, a Csodálatos Júlia, Szabó István új filmjének főszereplője is a jelöltek között van. A fogadóirodák - az esélyek talán legpontosabb mérői - igen jó kilátásokat jósolnak neki: könnyen lehet, hogy a színésznő végül át is veheti a legfontosabb filmes elismerést. A londoni Ladbrokes fogadóiroda kettő az egyhez eséllyel tippeli a győzelmét, míg vetélytársnője, Hilary Swank sikerére 1:1 arányban lehet fogadni - adta hírül az IC Press.

Swank és Bening közös jelölését az teszi igazán különlegessé, hogy csupán öt évvel ezelőtt, 2000-ben szintén együtt kerültek a legjobb öt közé. Annette Bening az Amerikai szépség-ben, Swank A fiúk nem sírnakban nyújtott kiváló alakításáért jutott a döntőbe - akkor végül Hilary Swank kapta a több szavazatot. Annette Bening nem érzi úgy, hogy versenyeznie kellene:

"Az lenne a legjobb, ha az összes jelölt közösen forgathatna egy filmet" - nyilatkozta. "Jelöltnek lenni épp elég nagy megtiszteltetés."