Árpád
-1 °C
9 °C

Az Aviátor és a Vera Drake nyert a Baftán

2005.02.14. 18:05
Martin Scorsese Aviátora nyerte a Brit Film- és Tévéművészeti Akadémia (Bafta) Oscar-előrejelzőnek tekintett díjainak javát a szombat esti londoni díjkiosztón, de sem a rendező, sem a főszereplő, a különc amerikai milliárdos kalandort, Howard Hughest alakító Leonardo DiCaprio nem kapott személyre szóló elismerést a londoni West End mozi- és színházi negyedének közepén, a Leicester Square-i Odeon filmszínházban megtartott idei, 56. gálán.

Scorsese a milliárdos Howard Hughes-t alakító Leonardo DiCaprio-val jelent meg a díjátadó ünnepségen. Az Aviátorban a Katharine Hepburn-t játszó Cate Blanchett lett a legjobb női mellékszereplő, és a Golden Globe döntnökeihez hasonlóan a briteknek is Jamie Foxx játéka tetszett a legjobban.

A britek is ünnepelhetettek: az alacsony költségvetésű Vera Drake a rendezői mellett a színésznői díjat is besöpörte a címszereplő Imelda Stauntonnak köszönhetően. A legjobb férfi epizódszereplő Clive Owen lett, a Közelebb (Closer) című filmben nyújtott alakításáért, ami már egy Golden Globe-ot és egy Oscar-jelölést is hozott számára.

A Bafta 2001 óta februárban kerül kiosztásra, a Golden Globe és az Oscar közötti időszakban. A tavalyi Bafta-gálán A Gyűrűk Ura (Lord of the Ring) filmtrilógia utolsó epizódja, és a Kapitány és katona (Master and Commander - The Far Side of the World) kapta a legrangosabb elismeréseket: az előbbi lett a legjobb film, az utóbbi alkotója, Peter Weir pedig a legjobb rendező díjával távozhatott.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!