Brando özvegye bosszút állt

MTI
2005.02.17. 16:52
Bosszút állt a maga módján Marlon Brandón özvegye, Tarita: könyvet írt a tavaly elhunyt színészről Marlon: szerelmem, sebem címmel.

Brando és Tarita
Brando és Tarita
(Lázadás a Bountyn, 1962)

Az egykori szépséges tahiti lány, akit a színész a Lázadás a Bountyn forgatásán ismert meg, és akit nemcsak a filmben, hanem az életben is párjául választott, ma 65 éves és úgy írja le társát, mint állhatatlan, kegyetlen embert, aki erőszakosságával, dührohamaival destabilizálta az egész családot. Kétségbeesetten könyörgött például az asszonynak, hogy szüljön neki gyerekeket, de aztán sokáig nem akarta őket törvényesen elismerni. Fizikailag is bántalmazta: egyszer Londonban véresre verte nadrágszíjával, majd magára hagyta. Lányához, Cheyenne-hez való viszonya is ilyen kettős volt. Cheyenne drogfüggő volt, de apja nem volt képes értelmes utat mutatni számára. Halálát, amelyet a legnagyobb igazságtalanságnak tartott, soha nem tudta elfogadni - írja az olasz Corriere della Sera.

Tarita a könyvben megmagyarázza, hogy miért maradt mégis mellette 43 éven át. "Mindent megadott nekem, amit kértem tőle". Az újságíró szerint azért, mert biztonságban érezte magát egy olyan emberrel, "akinek senki más nem ért fel még a bokájáig sem."