Sissi ruhájában énekelt a fantom szerelme

2005.02.21. 13:55

Az Operaház fantomja filmváltozatát nem véletlenül jelölték a legjobb művészeti vezető Oscar-díjára. Joel Schumacher rendezése lenyűgöző látványvilágával igyekszik elvarázsolni mindazokat, akiknek a zene vagy a romantikus történet nem volna elég.

Christine (Emmy Rossum)
Christine (Emmy Rossum)

A történet egy fontos pontján Christine, akit a tizenhét éves Emmy Rossum alakít, a fantom szerelme végre színpadra léphet az Operában. Az IC Press híre szerint a jelmez, amit visel, pontos mása Ferenc József felesége, osztrák császárné és magyar királyné, vagyis Sissi ruhájának, melyet a legismertebb róla készült festményen visel. A vállát szabadon hagyó, uszályos fehér nagyestélyit fehér fátyol díszíti, haját gyémánt csatok sora fogja össze, fülében hosszúkás gyémánt fülbevaló. A jelmez kiválasztása nem túlzottan meglepő: köztudott, hogy Andrew Lloyd Webber a XIX. század végi divat és művészet nagy rajongója és gyűjtője.

A gyönyörű jelmezzel egyetlen baj volt: a ruhát kiegészítő szoros fűzőben Emmy Rossum nem tudott enni, így a forgatás során kizárólag megolvadt fagylaltot fogyaszthatott.

Az Operaház fantomját március 17-től vetítik a hazai mozik.