Fliegaufot Szibériában díjazták

Index
2005.03.04. 12:35
A fődíjat és az operatőri díjat is átvehette Fliegauf Benedek a szibériai Khanty-Mansiisk filmfesztiválján csütörtök este a Dealerért - tájékoztatta az Indexet a Magyar Filmunió.

Fliegauf Benedek Dealer című filmjének ítélte fődíját, az Arany Tajgát a "A tűz szelleme" (Spirit of Fire) elnevezésű filmfesztivál. A szibéria Khanty-Mansiisk városában március 3-án véget ért filmverseny zsűrije a legjobb operatőr díját is a Dealer-nek ítélte Szatmári Péter operatőri teljesítményéért. A fesztivál záróünnepségén személyesen vette át a díjakat Fliegauf Benedek és Muhi András, az Inforg Stúdióban készített film producere.

A szibériai filmfesztivál zsűrijét Karl Baumgartner német producer, Andrej Bitov orosz író, Jörn Donner német producer és Eldar Shengelaya grúz rendező alkották idén.

A Dealer 2004-es berlini bemutatója óta, ahol a Berliner Zeitung díjával tüntették ki, Mar del Plata-n, Wiesbaden-ban, Lecce-ben, Lagówban és Athénban nyert el rangos nemzetközi elismeréseket a tavalyi évben. Közel 30 fesztivál hívta meg programjába. Az idei év nemzetközi díjai Angers-ban kezdődtek a Premiers Plans fesztivál elismerő oklevelével, a folytatásra nem kellett sokáig várni. A filmmel legközelebb Montevideóban, majd Párizsban találkozhatnak a fesztiváljárók.