Bill Murray és Cousteau kapitány

2005.03.16. 12:35
Az Édes vízi élet különös, szinte besorolhatatlan vígjáték fantasztikus szereplőgárdával. Bill Murray gátlástalan és rosszkedvű búvárt alakít, körülötte - ahogy ezt Wes Anderson rendezőtől megszokhattuk - a furcsa figurák egész csapata, akiket világhírű színészek keltenek életre: a friss Oscar-díjas Cate Blanchett, Anjelica Huston, Clive Owen, Willem Dafoe, Jeff Goldblum és Michael Gambon is a mélytengeri expedíció tagjai.

Az író-rendező a csupa dilis, oda nem illő alakból álló expedíció történetével Jacques Cousteau kapitány előtt szeretne tisztelegni - a film tele van számos rejtett utalással, ami Cousteau-ra utal. A filmbéli búvárok hajójának neve, a legénység piros bojtos egyensapkája, a nápolyi móló, ahol a film befejező képsoraiban minden szereplőjét, élőket és holtakat, végigsétálni látunk, mind a legendás természetfilmes életművére utal - jelentette az IC Press.

Wes Anderson soha nem tagadta, hogy mindig is nagy hatással volt rá Cousteau kapitány: "Minden filmje könnyekig hatott gyerekkoromban. Keserédesben ő volt a legjobb" - emlékezett a rendező.

Az Édes vízi élet hazai bemutatója március 24-én lesz.