Fiatal Filmesek Fesztiválja Miskolcon

2005.03.21. 13:58
Idén második alkalommal rendezik meg a Fiatal Filmesek Fesztiválját október 3-tól 9-ig - tájékoztatta az Indexet Szente Andrea, a rendezvény sajtósa. A szemlén a fiatal alkotók bemutathatják műveiket és neves szakemberekkel konzultálva kapcsolatokat szerezhetnek és tanulhatnak. A fesztivál helyszíne a miskolci Kossuth és Hevesy Iván ART moziterem, szervezői a Cine-Mis Kht. és Az Észak-magyarországi Fiatalokért Egyesület.

A miskolci Kossuth-terem
A miskolci Kossuth-terem

A tavalyi filmfesztivál sikere bebizonyította, hogy van igény az efféle megmérettetésre, 2004-ben 12 országból több mint 160 nevezés érkezett, a versenyzők pályamunkáit a Filmmúzeum televíziós csatorna rendszeresen műsorára tűzi. Idén a következő kategóriákban nevezhetnek az érdeklődők: nagyjátékfilmek, animációs filmek, kísérleti filmek, kisjátékfilmek, dokumentumfilmek és lesz panoráma szekció is.

A nevezési határidő 2005. június 30, eddig kell beérkeznie a nevezési lapnak és az előzsűrizésre szánt VHS, BETA vagy DVD kópiának. Nevezési díj nincs.

A verseny jellegéből adódóan csak olyan alkotással lehet nevezni, amely 2001 után készült és a készítés időpontjában szerzője, rendezője nem töltötte be 35. életévét. A beérkezett munkákból elő-zsűri válogatja ki a fesztivál versenyprogramjában vetítésre kerülő alkotásokat. Az elő-zsűri döntéséről az alkotók 2005. augusztus 1-ig értesítést kapnak, majd a filmeket a fesztivál ideje alatt magyar és nemzetközi filmes szakemberekből álló zsűri értékeli. A jelentkezési lap és a további szabályok letölthetőek http://www.filmfestival-miskolc.hu/ a fesztivál hivatalos oldaláról.