Marston a drog után Irakról filmez

2005.04.14. 15:03
A Mária, malaszttal teljes című drogos témájú filmmel bemutatkozott író-rendező, Joshua Marston ezúttal az Irakban dolgozó amerikai áruszállítókról forgat - adta hírül a Hollywood Reporter.

Marston, bár nem sürgeti határidő, de a téma múló aktualitása miatt minél hamarabb el szeretné kezdeni a forgatást, ezúttal is a Warner Independent Pictures égisze alatt. A film címe várhatóan The Iraqi Convoy Project lesz. Marston a valóságot fiktív elemekkel vegyíti, szereplői kitalált alakok. A történetben olyan amerikaiak szerepelnek, akik anyagi nehézségeik miatt egy évig tartó szerződést kötöttek, ami különféle áruk szállítására kötelezi őket, az iraki, háborús zónákon keresztül.

Joshua Marston Mária, malaszttal teljes című munkájával tört be a filmvilágba. A film egy fiatal kolumbiai lányról szól, aki kénytelen drogokkal üzletelni, csakhogy családját el tudja tartani. A főszerepet Catalina Sandino Moreno játszotta, akit alakításáért Oscar díjra jelöltek. A film számos más fesztiválon is sikert aratott.