15 ezer euró fődíj a forgatókönyvírói pályázaton

Index
2005.04.18. 18:09
A Nisi Masa európai ifjúsági szervezet idén negyedik alkalommal hirdeti meg forgatókönyvírói pályázatát 18 és 28 év közötti fiatalok részére. A pályázat témája a csend.

A szervezők olyan műveket várnak, melyek tartalma a címmel bármilyen módon kapcsolatba hozható, és filmes megvalósítása nem haladja meg a 12 percet. A verseny Magyarországgal párhuzamosan még 13 európai országban, mint Anglia, Belgium, Bulgária, Finnország, Franciaország, Lengyelország, Lettország, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, és Törökország zajlik. A pályázat két fordulóból áll. Az első körben a magyar zsűri választja ki a legjobb hazai alkotást, és továbbküldi a nemzetközi megmérettetésre. A második fordulóban a 14 döntős közül a legjobb hármat részesítik jutalomban. A fődíj 15 700 euro, amit kötelezően a film megvalósítására kell fordítani. A második és harmadik helyezett egyaránt 4700 euro támogatásban részesül. Ezen kívül minden ország legjobbja részt vehet a 2006 januárjában Franciaországban megrendezésre kerülő forgatókönyvírói workshopon. A pályázati kiírás pontos feltételeiről a Nisi Masa oldalán bővebb információk találhatók.

A forgatókönyveket magyar és angol nyelven egyaránt be lehet nyújtani. A magyarországi szervezők július 31-ig várják a pályaműveket a nisimasa@freemail.hu címre.