Három magyar flash a Fluxuson

2005.04.19. 18:52
A rajzfilmhu és az IHM közös rendezésű flash-animációs pályázatának három díjazott alkotása is bekerült a brazil Fluxus elnevezésű online filmfesztivál utolsó fordulójába - tájékoztatta az Indexet a rajzfilmhu portál. Az ART7, a Házsárt és a B.A.L. alkotócsoportok filmjei a fesztivál Anémic szekciójában kaptak helyet.

A verseny május 5-én indul, ekkor lehet megtekinteni az idei filmeket és szavazni a legjobbakra, köztük a három magyar animációra is.

A Fluxus idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre. A brazil kezdeményezés már harmadik éve fogad nemzetközi nevezéseket is. A korábbi négy év összes filmje, több mint 150 alkotás letölthető a honlapról. Összesen 51 alkotás került a versenyprogramba, a három magyar flash-film mellett további 15 szerepel az Anémic szekcióban.

A hazai flash pályázaton első helyezett B.A.L. csoport "nyulas" filmje időközben a San Francisco-i Flashforward fesztivál döntőjébe is bekerült Story kategóriában. Itt szintén lehet szavazni a filmekre, a people's choice verseny keretében. A Zagar, Bossa Astoria (Erik Sumo rework) című számára készült animációs klip nemsokára a VIVA TV-n is látható lesz.