Katie Holmes Tom Cruise miatt nem játssza el Warhol múzsáját

2005.06.05. 15:34
Az Ananova híre szerint a Dawson és a haverok 26 éves sztárja játszotta volna Edie Sedgwicket, Andy Warhol barátját és múzsáját a Factory Girl című filmben, de most visszaadta a szerepet.

Edie Sedgwick
Edie Sedgwick

Sedgwick nagy vagyon örököse volt, aki a szabad élet reményében New Yorkba szökött, ahogy betöltötte a huszonegyet. A lány 1965-ben találkozott Warhollal és követője lett; több Warhol-filmben szerepelt, majd 1971-ben, huszonnyolc évesen kábítószer-túladagolásban hunyt el.

Az Ananova a New York Post cikkét idézi, ahol egy Holmes-hoz közeli forrás tudni véli, hogy Tom Cruise áll a döntés hátterében: "Edie Sedgwick folyamatosan gyógyszerezte magát, és gyakran volt elmegyógyintézetek lakója. Tom nem hisz ezekben a szerekben a szcientológia tanításai miatt."

Egy másik megszólaló más okokra tippel: "Tom azért nem akarta, hogy Katie elvállalja ezt a szerepet, mert ez egy tipikus áldozat-szerep és szerinte a barátnőjének inkább erős karaktereket kéne alakítania." A fiatal színésznő sajtósa megerősítette, hogy Katie Holmes nem dolgozik a Factory Girl című filmen, bár az IMDb filmes adatbázis egyelőre őt jelöli meg főszereplőnek. Sedgwick szerepére korábban Sienna Miller is szóba került .