Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Szabó István életműdíjat kap a moszkvai filmfesztiválon

2005.06.16. 14:03
Kapcsolódó cikkek (1)
Életműdíjjal tiszteleg Szabó István Oscar-díjas rendező munkássága előtt a 27. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál; a játékfilmek versenyébe Gárdos Péter A porcelánbaba című filmjét hívták meg a szervezők - tájékoztatta a Magyar Filmunió csütörtökön az Indexet.

Szabó István
Szabó István

Az Oscar-díjas magyar rendező a pénteki megnyitón személyesen veszi át az elismerést a moszkvai Puskin Filmszínházban. A Filmproducerek Nemzetközi Szövetsége által A-kategóriásnak minősített fesztivál elnöke Nyikita Mihalkov világhírű orosz filmrendező, a június 26-ig tartó eseményen az Arany Szent György-fődíjért versengenek az alkotások.

A porcelánbaba nemzetközi premierje Moszkvában lesz. Gárdos Péter filmje, a Lázár Ervin-novellák inspirálta különös hangulatú és képi világú alkotás a februári Magyar Filmszemlén a külföldi filmkritikusok Gene Moskowitz-díja mellett a legjobb rendezés és a legjobb mellékszereplő díját (Csányi Sándor) is elnyerte.

A fődíjról döntő nemzetközi zsűri elnöke Valentyin Csernih orosz forgatókönyvíró, az elmúlt évi fődíjas Svoi/Us című film szerzője. A zsűri tagja Kende János operatőr, valamint Nicolo Piovani olasz zeneszerző, Claire Denis francia rendező, Ulrich Seidl osztrák színész és Viktorija Tolsztoganova orosz színésznő.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!