Keith Richards betör Hollywoodba

2005.07.13. 07:26
Mint arról már korábban hírt adtunk, a Rolling Stones legendás gitárosa is szóba jött 2003 egyik legnagyobb mozisikerének, A Karib-tenger kalózainak folytatásával kapcsolatban: Gore Verbinski rendező tervei szerint ő játssza majd Sparrow kapitány, azaz Johnny Depp apját a készülő filmben.

Keith Richards
Keith Richards
Az NME most a Contactmusic.comra hivatkozva közölte, hogy Bill Nighy brit színész, aki a kalózfilm második és harmadik részében is szerepel, megerősítette a hírt: "Így van, Keith Richards szerepel valamelyik folytatásban, vagy a második, vagy a harmadik részben. Nem tudom megmondani pontosan melyikben, mert egyszerre forgatjuk a két részt."

Johnny Depp, akit Sparrow kapitány szerepéért 2003-ban Oscarra is jelöltek, egy korábbi interjúban elárulta, hogy Richardsról mintázta a karaktert, egy múlt hónapi interjúból pedig az is kiderült: Depp beszélte rá a gitárost, hogy vállaljon végre filmszerepet. Bár az IMDb szerint 1994-ben egyszer már feltűnt egy teljesen ismeretlen projektben, a Rebirth of the Babymakerben, Keith Richards eddig még nem próbált színészként betörni Hollywoodba. Zeneszerzőként rengeteg filmen dolgozott, dalai hallhatók a Vanília égboltban, a Tenenbaum, a háziátokban, vagy az Adaptációban is.