'Spielberg új filmje használni fog Izraelnek'

2005.07.13. 17:17
Javítani fog Izrael állam nemzetközi megítélésén Steven Spielberg új filmje - így vélekedik a készülő mű egyik szereplője, Gila Almagor. A híres izraeli színésznő szerint nincs igazuk azoknak, akik túlságosan kényesnek találják a mű témáját, és úgy gondolják, hogy a történetnek nem kellene éppen most filmet szentelni - jelentette a UIP-Duna.

Az egyelőre Vengeance (Bosszú) munkacímű produkció arról szól, hogy az izraeli titkosszolgálat, a Moszad hogyan likvidálta azokat a palesztin terroristákat, akik megöltek 11 izraeli sportolót az 1972-es müncheni olimpián. Izrael hivatalosan soha nem ismerte el, hogy a kommandó-akciókkal, illetve robbantásos merényletekkel megölt 10 palesztin halála a Moszad számlájára írható. A történethez tartozik egy kínos balfogás is: az izraeli ügynökök Norvégiában, 1973-ban megöltek egy marokkói származású pincért, akit összetévesztettek egy palesztin terroristával. Az ügyből akkor nemzetközi bonyodalom keletkezett, és az izraeli ügynököket bíróság elé állították.

A film egyes jeleneteit Spielberg Budapesten forgatja majd, a stáb jelenleg Máltán dolgozik. A magyarországi bemutató várhatóan 2006. januárjában lesz.