Judit
3 °C
6 °C

'Spielberg új filmje használni fog Izraelnek'

2005.07.13. 17:17
Javítani fog Izrael állam nemzetközi megítélésén Steven Spielberg új filmje - így vélekedik a készülő mű egyik szereplője, Gila Almagor. A híres izraeli színésznő szerint nincs igazuk azoknak, akik túlságosan kényesnek találják a mű témáját, és úgy gondolják, hogy a történetnek nem kellene éppen most filmet szentelni - jelentette a UIP-Duna.

Az egyelőre Vengeance (Bosszú) munkacímű produkció arról szól, hogy az izraeli titkosszolgálat, a Moszad hogyan likvidálta azokat a palesztin terroristákat, akik megöltek 11 izraeli sportolót az 1972-es müncheni olimpián. Izrael hivatalosan soha nem ismerte el, hogy a kommandó-akciókkal, illetve robbantásos merényletekkel megölt 10 palesztin halála a Moszad számlájára írható. A történethez tartozik egy kínos balfogás is: az izraeli ügynökök Norvégiában, 1973-ban megöltek egy marokkói származású pincért, akit összetévesztettek egy palesztin terroristával. Az ügyből akkor nemzetközi bonyodalom keletkezett, és az izraeli ügynököket bíróság elé állították.

A film egyes jeleneteit Spielberg Budapesten forgatja majd, a stáb jelenleg Máltán dolgozik. A magyarországi bemutató várhatóan 2006. januárjában lesz.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.