Moszkva polgármestere és az Éjszakai őrség

2005.07.22. 15:56
Az Éjszakai őrség (Night Watch/Nocsnoj dozor) mindenkinek tetszik. Quentin Tarantino egyenesen rajongással nyilatkozott az új, minden eddiginél ütősebb fantasy/akció filmért, de Danny Boyle is hosszan áradozott róla a történet különleges, hátborzongató vizualitását emlegetve. Egyedül Jurij Luzskov, Moszkva polgármestere elégedetlen - adta hírül az IC Press.

Éjszakai őrség, jelenet a filmből
Éjszakai őrség, jelenet a filmből

Az Éjszakai őrséget Moszkvában forgatták, de a polgármester, aki egyébként szívesen támogatja a moziipart, és ahogy lehet, arra bátorítja a filmeseket, használják városát, elégedetlen a végeredménnyel.

"Nagyon örültem, hogy az Éjszakai őrség Moszkvában készül" - jelentette ki Luzskov. "De utólag úgy érzem, a film nem igazságos a várossal: sötétnek, kísértetiesnek, veszélyesnek mutatja, pedig mindazok, akik itt élnek, tudják, hogy Moszkvának van egy derűs, világos oldala is."

Lehet, hogy a polgármester újra csalódni fog: mivel az Éjszakai őrség főszereplői vámpírok, boszorkányok, alakváltó lények és varjak, kicsi az esély, hogy a már készülő folytatás, a Nappali őrség Moszkva napsugarasabb utcáit mutatja majd meg.

A Éjszakai őrséget szeptember 8-ától játsszák a magyar mozik.