Légkondival indul a Filmművészeti Nyári Egyetem Egerben

MTI
2005.07.24. 10:15
21 tavalyi játékfilmet mutatnak be a 31. alkalommal megrendezésre kerülő Filmművészeti Nyári Egyetemen, amit szombaton nyitottak meg Egerben. A július 31-ig tartó rendezvényen klímaberendezés és filmkészítési kurzus is lesz.

Mint azt a szemle megnyitóján Reichenberger Lajos, a kulturális tárca képviselője elmondta, több pénz jut a magyar mozgóképre, így a nyári egyetemnek otthont adó egri filmszínházban is klímaberendezést szerelhetnek fel.

Kis Lajos főszervező azt hangsúlyozta, hogy az 1973 óta működő rendezvényen eddig 560 játékfilmet, és 850 rövid és animációs filmet láthattak a résztvevők és a filmművészet valamennyi kiemelkedő alakja vendége volt már a fesztiválnak.

A filmek megtekintése mellett a nyári egyetem hallgatóinak idén is alkalmuk lesz műhelybeszélgetéseket folytatni a filmek alkotóival, illetve filmkészítés-technikai kurzusra is sor kerül az Eszterházy Károly Főiskola tévéstúdiójának közreműködésével. A Filmművészeti Nyári Egyetem megrendezését a kulturális tárca, a Magyar Mozgókép Közalapítvány és a Nemzeti Kulturális Alapprogram támogatja.