Az NBC Universal szemet vetett a DreamWorksre

MTI
2005.07.28. 17:46
Amerikai sajtójelentések szerint az egyik nagy amerikai filmipari óriás, az NBC Universal szemet vetett a DreamWorks mozivállalkozásra, amit tíz évvel ezelőtt alapított Steven Spielberg rendező a Walt Disney-nél dolgozó Jeffrey Katzenberggel és David Geffen producerrel. A lapok szerint egymilliárd dollárt is fizetne az NBC Universal.

A főleg rajzfilmjeiről ismertté lett DreamWorks egyik illetékese ugyan azt közölte, hogy a stúdió nem eladó, de később már csak nem kívánta kommentálni a sajtót, amely olyan részleteket is közöl, miszerint nem a tavaly önállóvá vált rajzfilmes részleg, a DreamWorks Animation SKG a vételi kísérlet tárgya, hanem a maradék, azaz az élőszereplős mozifilmeket készítő stúdiórész.

Az NBC elsősorban azért szeretné megszerezni a DreamWorks-öt, mert akkor fejlődő DVD-üzletága olyan jelentős mozisikereket felvonultató filmekkel gazdagodhatna, mint például az Amerikai szépség vagy A gladiátor. A mozikasszák az utóbbi időben nem hoztak elég pénzt az amerikai filmstúdióknak, ezért fordulnak fokozottan a DVD-kiadási üzlet felé. Más vélemények szerint az Universal és a DreamWorks jól kiegészítené egymást a filmpiacon.