Tarolnak az Ünneprontók

2005.08.01. 14:36

Ünneprontók ünnepe - Jelenet a filmből
Ünneprontók ünnepe
Jelenet a filmből

Ezen a hétvégén 20,5 millió dolláros bevétellel az amerikai toplistán átvette a vezetést a három hete bemutatott Ünneprontók ünnepe (Wedding Crashers). A közönség nagyon kedvelheti az idegen esküvőkön potyázó nőcsábászok történetét, melyet Owen Wilson és Vince Vaughn kelt életre, hiszen múlt héten is majdnem ugyanannyian vettek rá jegyet, mint az azt megelőző héten - adta hírül az IC Press. A csak 16 éven felülieknek engedélyezett szókimondó vígjáték már így is elérte a 100 millió dolláros bevételt, és az összesített toplistán valószínűleg meg fogja előzni az év eddig legsikeresebb vígjátékát, A randigurut.

Johnny Depp és Tim Burton új családi filmje, a Charlie és a csokigyár (Charlie and the Chocolate Factory) a nagy verseny ellenére is tartja magát: ezen a héten csak egy helyet csúszott lefelé és az Ünneprontók ünnepe mögött az amerikai mozis toplista második helyét szerezte meg. A bogaras csokigyárosról és a gyárába látogató gyerekekről szóló látványos történet tíz nap alatt 114 millió dollár bevételt hozott producereinek, és az előrejelzések szerint ez az összeg át fogja lépni a kivételes 200 milliós határt is - igaz, a forgatás költségvetése 150 millió dollár volt.

A Charlie és a csokigyár augusztus 18-tól megy a magyar mozikban, az Ünneprontók ünnepét pedig szeptember 29-én mutatják be nálunk.