Vérfagylaló Doom-film

2005.08.02. 16:21
Ötletes ajándékkal kedveskednek a filmesek a Doom rajongóinak a világ talán legnépszerűbb videójátékából készült szuperprodukcióban. Mivel maga a játék FPS típusú (First Person Shooter, azaz a játékos a figura szemszögéből irtja az ellenséget), a cselekmény során van egy ötperces jelenet, amelyben a kamera átmegy FPS-üzemmódba, és a nézők teljesen a játékban, azaz a filmben érezhetik magukat - adta hírül a UIP-Duna.

Jelenet a filmből
Jelenet a filmből

"Ebben a részben az általam játszott rohamosztagos, Grimm, egy félhomályos folyosórendszeren küzdi át magát, és persze minden fegyveréből osztja az áldást" - magyarázza a karaktert alakító Karl Urban.

"Ez a film egyik legfélelmetesebb jelenete, mert a néző teljesen azonosulni tud Grimmel, aki alig tudja elhárítani a démonok támadását. Amikor visszanéztük a kész jelenetet, én is majdnem frászt kaptam, a forgatáson ugyanis fogalmam sem volt arról, milyen félelmetes trükköket pakolnak majd ebben a részbe. Ez a jelenet tökéletesen visszaadja a Doom 3 hangulatát, a nézők egy része szerintem a szék alól fogja nézni!" - jelentette ki Urban, akit a magyar nézők legutóbb a Bourne-csapda vérszomjas orosz bérgyilkosának szerepében láthattak. A Doom hazai bemutatója novemberben lesz.