Piroska
-10 °C
1 °C

Sebestyén Márta népszerűsíti az Egri csillagokat

MTI
2005.08.04. 11:33
Kampányfilm készül Eger és Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényének népszerűsítésre, amely ősszel az országos közszolgálati televízióban fut majd, jelentette be Eger polgármestere szerdán.

Nagy Imre elmondta, hogy a kampányfilm része az Egri csillagok városi marketingjének, amelynek keretében a regény "kampányfőnöke" Sebestyén Márta Kossuth-díjas művész. A film forgatása holnap kezdődik az egri várban. Itt augusztus 7-én ingyenes koncertet ad Sebestyén Márta és a Vujicsics együttes, a koncert részletei szintén a film részét képezik majd.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy Gárdonyi Géza az egri vár törökök elleni védelmét megörökítő világhírű regénye a Nagy Könyv játék nyomán került ismét a figyelem középpontjába. Különösen így van ez azóta, hogy a játék során bejutott a legkedvesebb 12 könyv közé. Ezt követően hangoskönyv formában is napvilágot látott, amely segítséget nyújt abban, hogy a fogyatékkal élők is megismerhessék és élvezhessék a regényt. A regény témája színpadi megjelenítéskénént jelenleg musical feldolgozásban látható az egri várban.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.