Sebestyén Márta népszerűsíti az Egri csillagokat

MTI
2005.08.04. 11:33
Kampányfilm készül Eger és Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényének népszerűsítésre, amely ősszel az országos közszolgálati televízióban fut majd, jelentette be Eger polgármestere szerdán.

Nagy Imre elmondta, hogy a kampányfilm része az Egri csillagok városi marketingjének, amelynek keretében a regény "kampányfőnöke" Sebestyén Márta Kossuth-díjas művész. A film forgatása holnap kezdődik az egri várban. Itt augusztus 7-én ingyenes koncertet ad Sebestyén Márta és a Vujicsics együttes, a koncert részletei szintén a film részét képezik majd.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy Gárdonyi Géza az egri vár törökök elleni védelmét megörökítő világhírű regénye a Nagy Könyv játék nyomán került ismét a figyelem középpontjába. Különösen így van ez azóta, hogy a játék során bejutott a legkedvesebb 12 könyv közé. Ezt követően hangoskönyv formában is napvilágot látott, amely segítséget nyújt abban, hogy a fogyatékkal élők is megismerhessék és élvezhessék a regényt. A regény témája színpadi megjelenítéskénént jelenleg musical feldolgozásban látható az egri várban.