Michael Bay megálmodta a Szigetet

2005.08.08. 10:52
Michael Bay rendező legújabb rendezése egy jövőben játszódó thriller. A sziget (The Island) egy jövőbeli társadalomban játszódik, melynek túlszabályozott keretei közül ketten (Ewan McGregor és Scarlett Johansson) megszöknek és egy másik világba kerülnek.

Michael Bay a forgatáson
Michael Bay a forgatáson

A különleges világ megteremtéséhez a Boeing gyár egy óriáshangárját bérelték ki a filmesek, és az öt focipályányi területen egyetlen hatalmas csupa beton földalatti lakórendszert építettek fel. A díszletépületben annyi folyosó, alagút, átjáró és lépcső volt, hogy a színészek még a forgatás vége felé is gyakran eltévedtek, amikor a jelenetük felé igyekeztek. Bay az IC Press hírében elárulta, honnan származik a díszlet terve.

"Sokáig töprengtem, hogyan kéne elrendezni A sziget itt játszódó jeleneteit, és nem találtam a megoldást. Valami nagyot és izgalmasat akartam, de sehogy se jutott eszembe az igazi" - mesélte a rendező, akinek minden filmje több mint 100 millió dollárt hozott. "Már éppen le akartam mondani az egészről, amikor egyik éjjel arra ébredtem, hogy ott van az egész készen a fejemben. Megálmodtam, de minden apró részletre kiterjedően - csak le kellett gyorsan rajzolnom, hogy másnap odaadhassam a díszlettervezőnek. Azután visszafeküdtem és nyugodtan aludtam reggelig."

A sziget hazai bemutatója szeptember 1-én lesz.