Vilma
-8 °C
3 °C

Angelina Jolie apja a pápa szerepében

MTI
2005.08.11. 13:36

Jon Voight
Jon Voight

Jon Voight, Angelina Jolie filmsztár apja alakítja az áprilisban elhunyt II. János Pál pápát abban a több részes tévéfilmben, amelyet csütörtökön kezdtek forgatni Lengyelországban. A 67 éves Voight pápaságának kezdetétől haláláig játssza a lengyel születésű katolikus egyházfő szerepét, korábbi életét, vagyis a fiatal Karol Wojtylát Cary Elwes brit színész eleveníti meg. A sorozatot az amerikai CBS tv-csoport és az olasz RAI tévé készíti.

Filmet forgat II. János Pálról a Mediaset olasz médiacsoport is, amely Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök tulajdonában van. Mint Pietro Valsecci producer elmondta, ebben a sorozatban elsősorban a néhai egyházfő hivatali idejének legemlékezetesebb eseményeit elevenítik fel, köztük az ellene 1981. május 13-án a római Szent Péter téren elkövetett merényletet. A sorozatot Gianfranco Svidercoschi olasz Vatikán-szakértő Karol története című esszégyűjteménye alapján állították össze.

A film első részét, amelyet két héttel a pápa halála után sugárzott a tévé, tizenkét millió olasz látta. Piotr Adamczyk lengyel színésszel, aki abban a filmben a pápa ifjúkorát elevenítette meg, tavaly novemberben találkozott II. János Pál.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.