Megjelenik a Sorstalanság dvd-n

MTI
2005.09.05. 15:27
Egy eddig nem közölt Kertész Imre-interjút is tartalmaz a Sorstalanság című film szeptember 6-án, kedden megjelenő dvd-változata - tájékoztatta az InterCom, a magyarországi forgalmazó az MTI-t. Az Inforg Stúdió 2002-ben, az irodalmi Nobel-díj átvétele előtt készítette a 30 perces interjút a jelenleg Berlinben élő íróval. A Kertész Imre regényéből készült filmet - amelyet Magyarország benevezett az Oscar-díjra jelölt alkotások közé - a február 10-i bemutató óta 445 ezren látták.

Sorstalanság-dvd

A holokausztot a főhős fiú, a 14 éves Köves Gyuri szemével láttató film dvd-csomagja - egyidőben dobják piacra a videót is - tartalmazza a 135 perces moziváltozatot és egy plusz lemezt extrafilmekkel. A Sorstalanságot világszínvonalú dolby 5.1-es hangzással keverték fel a dvd-re; a filmet angol nyelvű és a magyar halláskárosultakra tekintettel magyar felirattal látták el.

Az extra lemezen a Kertész-interjú mellett látható a Magyar Televízióban is sugárzott 52 perces werkfilm teljes és rövidített változata, továbbá Muhi Klára Koltai-portréfilmje. A kétlemezes dvd-n a mozielőzetes és a tévéreklámok is szerepelnek, valamint egy forgatási fotóalbumban lehet böngészni. A csatolt háttéranyagok között megtalálhatók az alkotók életrajzai és az iskolák számára készített oktatási segédanyag is. A vásárlók a dvd-csomaghoz ajándékba kapnak egy különleges relikviát is: az egyik 35 milliméteres - külön e célból szétvagdalt - mozikópia egy kockáját.