Moszkva az Éjszakai őrség főszereplője

2005.09.12. 14:43
Az Éjszakai őrség (Night Watch) Moszkva félhomályos sikátoraiban, szűk kapualjaiban és elhagyott bolthelyiségeiben játszódik: a misztikus, speciális effektusokkal telerakott fantasy nem éppen a város legvonzóbb oldalát mutatja, és ezért sokan féltek tőle, hogy a film világsikere egyúttal helyszínének rossz hírét is terjeszti. De tévedtek. Az Éjszakai őrség kapcsán oroszország-divat kezdődött az Egyesült Államokban, számos újságcikk és riport foglalkozik a város egzotikus, izgalmas, különös világával.

A New York Times múlt vasárnapi számában arról írnak: Moszkva fiatalabb és vadabb, mint valaha, különleges éttermek, galériák és szórakozóhelyek várják az odalátogatókat és a helybeli gazdagokat.

"Nekem ez a város igazi dzsungel" - nyilatkozta Timor Bekmambetov, az Éjszakai őrség rendezője az IC Press hírében. "Itt minden kiismerhetetlen, váratlan és furcsa. Senkiről sem tudni, barát-e vagy ellenség lesz-e a következő pillanatban. Moszkva adta az ihletet az Éjszakai őrséghez, nélküle sosem készült volna el ez a film."

Bekmambetov filmje szeptember 8-tól megy a magyar mozikban.