Mária
-6 °C
-2 °C

Harmincnégy magyar animáció az olasz fesztiválon

2005.09.23. 11:29
Kapcsolódó cikkek (1)
A világhírű magyar animáció harmincnégy remekműve látható a Matita Filmfesztiválon - tájékoztatta az Indexet Papp Csaba, a Magyar Filmunió munkatársa. A szeptember 22-én kezdődött fesztivál nagyszabású animációs filmválogatást mutat be Chieti városában, a középolaszországi Abruzzo tartományban.

A sokszínű válogatás a 60-as évektől egészen napjainkig ad ízelítőt a magyar animációs filmművészetből. A világhírű iskolateremtő alkotásokkal együtt a legújabb műveket is műsorra tűzik Chietiben. A programban a legendás alkotások mellett, mint Macskássy Gyula Párbaja, Jankovics Marcell Küzdőkje és Rofusz Ferenc Oscar-díjas A légy című filmje, a legfiatalabb generáció munkái is láthatók lesznek, köztük Csáki László Darazsak, ludak, körtefa című májusban Oberhausenben díjazott filmje.

A magyar animációnak szentelt retrospektíven Cakó Ferenc munkáit különprogramban mutatják be. A 80-as években készült nemzetközi sikert meghozó Cakó-filmekkel együtt a legutóbbi Randevút is bemutatják, mely az Európai Filmakadémia idei jelöltjei között van.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.