Miklós
-7 °C
2 °C

Mundruczót dicsérik a francia kritikusok

MTI
2005.09.28. 10:27
Kapcsolódó cikkek (1)
A temperamentumos magyar Lars von Triernek nevezte a Le Monde című napilap Mundruczó Kornélt, akinek Szép napok című filmjét a héten mutatják be a francia mozikban.

A "társadalmi erőszak és a testek nyomora a felnőttek nélküli Magyarországon" című írásában a francia újság kritikusa kiemeli, hogy a "temperamentumos magyar Lars von Trier" klisémentes, kegyetlen filmjében nincs egy üres pillanat, csak leleményes és letaglózó jelenetek. "Mundruczó szemére hányhatnánk, hogy mindenáron eredeti akar lenni - írja -, ha a vitathatatlan filmes lázon felül nem bontakozna ki filmjéből egy olyan kép a magyar társadalomról, ami Milos Forman első cseh filmjeit idézi. Ez egy felnőttek nélküli világ, ahol a társadalmi erőszak a szexuális kapcsolatok brutalitásán keresztül fejeződik ki".

A kegyetlen film ereje a kritikus szerint a pszichológiai motiváció nélküli, ösztöneik által vezérelt színészek játékában rejlik. "A főszereplőt alakító Polgár Tamás igazi bűnöző volt, aki egy megszelídített vadállat nyugtalanító nyugodtságával játssza el saját szerepét. Tóth Orsi pedig a perverzitás és az ártatlanság olyan keverékét birtokolja, amely igazi karriert vetít elő".

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!