Miklós
-7 °C
4 °C

Új orosz filmek az Örökmozgóban

MTI
2005.10.04. 10:26
Új orosz filmeket vetít szombattól a budapesti Örökmozgó Filmmúzeum; a filmhét programjában öt alkotás szerepel - közölte a mozit működtető Magyar Nemzeti Filmarchívum az MTI-vel.

Oroszország filmipara az utóbbi években talpra állt, ám egyre nehezebb újra megtenni az első lépéseket, és fölépíteni bármilyen szinten a korábbi kapcsolatokat - olvasható az MTI-hez eljuttatott összegzésben. A szervezők rámutatnak arra: az Örökmozgó a hiányt pótolva megpróbál időről időre válogatást adni a jelenkori orosz filmtermésből.

Az október 17-ig tartó rendezvény megnyitóján Filipp Jankovszkij Államtanácsos című ez évi filmjét mutatják be. Az alkotás Borisz Akunyin azonos című regényéből készült. A főszerepeket "az orosz film legnagyobbjai", Nyikita Mihalkov, Oleg Menysikov, Oleg Tabakov, Fjodor Bondarcsuk, Marija Mironova alakítják.

A programban szerepel még Valerij Todorovszkij Mostohatestvérem Frankenstein, Vlagyimir Maskov Papa, Alekszandr Szokurov A nap, valamint Pavel Csuhraj Vera sofőrje című alkotása.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.