Judit
-2 °C
8 °C

Jövőre mutatják be Orson Welles önéletrajzi filmjét

MTI
2005.10.16. 17:45
Orson Welles és John Huston saját magukról készítettek egy, a közönség által eddig még nem látott filmet. A szél túlsó oldala című alkotást valószínűleg jövőre mutatják be. Welles volt a rendezője, Huston pedig egy mogorva, lecsúszó rendezőt alakított benne. Danny Huston, John fia szerint a mű kiváló, és sokat tehet mindkét nagy művész legendájához - írta az El País című spanyol napilap.

Danny Huston szerint az 1975-ben készített 50 perces, a szakirodalom által befejezetlenként számon tartott film azért nem volt látható, mert senki sem tudta, hogy valójában ki a tulajdonosa. Magáénak tartotta Mehdi Buseri, az iráni sah rokona, Oja Kodar, Welles élettársa és lánya, Beatrice is. Welles annak idején megpróbálkozott a patthelyzet feloldásával, de nem járt sikerrel. Barátját, a filmben szitén játszó, Peter Bogdanovich rendezőt kérte meg, hogy vigye dűlőre a dolgot, ha neki már nem sikerülne. A helyzet most megoldódni látszik.

A legenda szerint, mielőtt elkezdték a forgatást, Huston megkérdezte barátjától, hogy mi a film témája. Welles így felelt: "Egy nyavalyás rendezőről szól, aki nagyra van magával, aki kihasználja az embereket, megteremti, majd megsemmisíti őket. Rólunk szól, John, saját magunkról."

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!