Soderbergh már a II. világháborús thrillert forgatja

2005.10.17. 11:12

A Warner Bros. Pictures bejelentette: az Oscar-díjas rendező szeptember 27-én megkezdte legújabb filmjének forgatását Los Angeles-ben. Steven Soderbergh (Ocean's Twelve: Eggyel nő a tét, Traffic, Erin Brockovich, zűrös természet) most a második világháború idején játszódó thrillert rendez George Clooney, Cate Blanchett (Aviátor) és Toby Maguire (Pókember) főszereplésével.

A film címe The Good German, a történet Joseph Kanon 2001-es azonos című regényén alapul. A sztori a háború utáni Berlinben játszódik. Jake Geismar haditudósítónak (Clooney) a második világháborút követő csúcstalálkozóról kell cikket írnia, ahol a szövetségesek Németország sorsáról döntenek, de valójában azért megy oda, hogy megtalálja elveszett szerelmét, Lena Brandtot (Blanchett). Mikor egy amerikai katona holttestét orosz területen találják meg, a riporter is belekeveredik a rejtélyes gyilkossági ügybe. Tully (Maguire) amerikai katona, akinek az a dolga, hogy Jake sofőrjeként kalauzolja a riportert Berlinben. Tullynak jó kapcsolatai vannak a virágzó feketepiacon, amivel végül Lenát és Jake-et is komoly veszélybe sodorhatja.

A forgatókönyvet Paul Attanasio írta, a gyártó a Warner Bros. Pictures, a Virtual Studios, és a Section 8 nevű produkciós cég. A forgalmazást is a Warner Bros. Pictures válallta magára.