Gryllus Dorka zsűritag Cottbusban

Index
2005.10.24. 18:05
Az elmúlt tizenöt év magyar filmterméséből mutat be válogatást Fókusz programjában a november 8-án kezdődő Cottbusi Filmfesztivál - közölte a Magyar Filmunió hétfőn az Indexszel. Az idei versenyprogramban Mundruczó Kornél Johanna, Bergendy Péter Állítsátok meg Terézanyut! és Kenyeres Bálint Before Dawn című munkája szerepel. A zsűribe Gryllus Dorka kapott meghívást.

A Fókusz-program középpontjában az 1989-es Fábri tanítványok, valamint a 2000-es Simó-osztály markáns egyéniségei állnak - olvasható a filmunió közleményében. A több mint negyven film között Enyedi Ildikó, Can Togay, Janisch Attila, Szász János és Monory Mész András, valamint Pálfi György, Török Ferenc, Miklauzic Bence és Mundruczó Kornél első játékfilmjeit láthatja a németországi közönség. A fesztivál védnöke Konrád György író. A megnyitón a rendezvény tiszteletbeli elnöke, Szabó István Oscar-díjas filmrendező személyesen veszi át a fesztivál életműdíját.

A fesztivállal párhuzamos ConnectingCottbus című koprodukciós fórumon is Magyarország lesz a középpontban. Szó lesz a filmtörvényről, a nemzetközi filmfinanszírozás szakemberei Pejó Róbert Adrián Dallas Pashamende című koprodukcióját tanulmányozzák.