Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Magyar játékfilmek a világ körül

2005.11.24. 21:21

Magyar filmek versenyeznek Indiában, Rómában és Tallinnban - tájékoztatta az Indexet Papp Csaba, a Magyar Filmunió munkatársa.

India nemzetközi filmfesztiválján Goa városában Mészáros Márta A temetetlen halott és Fliegauf Benedek Dealer című filmjei képviselik a kortárs magyar filmművészetet. A nagyszabású indiai fesztivál november 24 - december 4. között 35 országból érkező 200 filmen keresztül ad pillanatképet a világ mozijáról.

A Rómában november 24-én kezdődött filmfesztiválon öt magyar játékfilm tanúskodik a legújabb magyar filmtermés sokszínűségéről. Kocsis Ágnes rövidfilmjei mellett a Dealer, a József és testvérei (Jeles András), a Másnap (Janisch Attila), a Szezon (Török Ferenc) és a Tamara (Hajdu Szabolcs) című filmeket tűzik műsorra.

A tallinni "Fekete éjszakák" filmfesztiválon november utolsó és december első hetében az elmúlt év legjelentősebb alkotásait láthatja az észt közönség. A rendezvényre meghívást kapott Mundruczó Kornél Johanna és Pejó Róbert Dallas Pashamande című játékfilmje, valamint az M. Tóth Géza jegyezte Maestro című animáció is.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.