Emőke
8 °C
19 °C

Spielberg: 'a Münchenben egyik felet sem démonizálom'

Index
2005.12.09. 12:02
Kapcsolódó cikkek (1)
Spielberg csak a Time Magazinnak nyilatkozott a München december 23-ai amerikai premierje előtt. A debütálásig zsidó és muszlim vezetők, külpolitikai szakértők és a Külföldi Tudósítók Szövetsége tekintette meg az 1972-es Olimpián a palesztin terroristák által meggyilkolt atlétákért rendezett bosszú történetét, írja a Reuters.

Spielberg az interjúban elmondta, hogy sikerült megvalósítania a célját, hogy mindkét érintett féllel pártatlan maradjon a Münchenben. A régió legnagyobb hibája szerinte a két fél közötti meg nem egyezés, és a legnagyobb szükség a közel-keleti békéért szóló imára lenne. Ezek után azt üzente a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége tagjainak, akik az interjú megjelenésének másnapján láthatták a Münchent, mielőtt a hétvégén leadják szavazatukat a Golden Globe-jelölésekre, hogy a film beszéljen magáért. A München hazai bemutatója 2006. január 26-án lesz.

A rendező következő munkájában 250 videókamerát és lejátszót ad izraeli és palesztin gyerekeknek, hogy filmezzék le saját életüket.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!