Az állatvédők imádják az új King Kongot

MTI
2005.12.07. 11:11

A gorillakutató Jane Goodall és olyan hollywoodi sztárok, mint Daryl Hannah és Pamela Anderson arra szólítottak fel, hogy a jövőben Hollywood kövesse a King Kong legújabb változatában alkalmazott digitális technikát és soha többé ne alkalmazzon élő emberszabású majmot a filmekben.

King Kong (2005)

Peter Jackson rendező digitális óriásgorillát szerepeltetett - nem utolsó sorban azért, mert az "többet tud", mint egy igazi, továbbá teljesen élethű és életteli benyomást kelt. A példa annyira fellelkesítette az állatvédőket, hogy Hollywoodban létrehozták az "igazi majmok filmezése elleni szövetséget". Vezetőik a King Kong új változatának bemutatója után sajtóértekezleten jelentették be, hogy növelni fogják a nyomást azokra a stúdiókra, amelyek továbbra is élő állatokat használnának az ilyen típusú filmekben.

"A Peter Jackson filmjében alkalmazott különleges trükkök tökéletessége bebizonyította, hogy a filmesek számára lehetséges mozijegyeket eladni anélkül, hogy az erkölcseiket is eladnák. A rendezők többé nem állíthatják, hogy a hozzánk közel álló főemlősök felhasználása szükséges ahhoz, hogy jövedelmező legyen alkotásuk" - hangoztatták a hollywoodi állatbarátok, akik remélik, hogy minél több filmes követi majd Jackson példáját.

A King Kong hazai bemutatója a világpremierrel egyidőben, december 14-én lesz.