Miklós
-7 °C
2 °C

Lugosi Béla visszatér

MTI
2005.12.07. 12:10
Kapcsolódó cikkek (1)

A legfejlettebb digitális technikának köszönhetően Raul García spanyol rendező nagyszerű hangot talált az Edgar Allan Poe novellája alapján készült Az áruló szív című animációs filmjéhez - a gyilkos, aki nem tudja elviselni áldozata szívverésének zaját, az 1956-ban elhunyt Lugosi Béla, a felejthetetlen Drakula hangján szólal meg.

Lugosi Béla
Lugosi Béla

A rendező karakteres hangot keresett, és úgy gondolta: a horrorfilmek egykori sztárjáé felel meg legtökéletesebben a morbid szerephez. García internetes árverésen bukkant rá egy 1947-es, kiadatlan, 28 perces hangfelvételre, amely még abból az időből származott, amikor Lugosi monológokkal szerepelt az amerikai rádióban. Ebből a felvételből emelték ki a filmhez szükséges 9 percet - írta az El País című spanyol napilap.

Lugosi hangja nem az egyedüli vonzereje a rövidfilmnek. A rendező különleges, háromdimenziós technikát használt, és erős fekete-fehér kontrasztokat alkalmazott. A grafikát illetően hatott rá Alberto Breccia argentin képregényrajzoló stílusa és kisebb mértékben a hitchcocki feszültségteremtő környezet. A film már négy spanyolországi fesztiválon kapott díjat, és García reménykedik, hogy Oscarra is jelölik.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!